3 -DNEVNI IZLET V BIH – INFORMATIVNE PRIJAVE do 15.5.2023

DATUM ODHODA: 13.10.2023 – 15.10.2023

Zbiramo informativne prijave za izlet v SARAJEVO, KONJIC, JABLANICA, MOSTAR, METKOVIČ (obiranje mandarin).

Prosimo, da oddate informativno prijavo (vaš interes) do 15.5.2023 pri Marjeti Mazej .

Tel.:041 – 641 970

V primeru, da bo prijav premalo, izleta ne bomo realizirali.

CENA : cca. 200 EUR /ČLANI

(vključuje: prevoz, oglede po programu, 2x nočitev z zajtrkom, 1x večerja, 2 x kosilo, prevoz z ladjico, 3 kg mandarin). 

  1. dan – Odhod avtobusa ob 3.uri zjutraj. Sledi vožnja do Hrvaške in nato po avtocesti do Slavonskega Broda. Vmes postanek za malico. Okoli 12. ure bomo prispeli v Sarajevo, glavno mesto in tudi največje mesto v Bosni in Hercegovini. Z lokalnim vodičem si bomo ogledali mesto z njegovimi znamenitostmi (izvir reke Bosne – Vrelo Bosne, AVAZ Tower, džamijo, Baščaršijo,….).Po ogledu prosti čas za raziskovanje Baščaršije, ki je najlepši del Sarajeva. Nato sledi prihod in nastanitev v hotel, kjer imamo večerjo, nočitev in zajtrk.
  2. dan – Po zajtrku, okoli 9.ure, sledi vožnja do Konjica, kjer si bomo ogledali Titov bunker. Po ogledu se zapeljemo do Jablanice in si ogledamo muzej bitke na Neretvi. Sledi skupno kosilo in vožnja do zgodovinskega mesta MOSTAR, poznan po številnih zgradbah iz turških časov, kjer nas pričaka lokalna vodička, ki nam bo mesto razkazala. Po ogledu gremo do hotela in imamo prosto za oglede, nakupe, pijačo…
  3. dan – Po zajtrku sledi vožnja do mesta Momići (Metković), kjer se vkrcamo na njihove tradicionalne ladjice, imenovane “trupice” in se v spremstvu gusarjev odpeljemo po reki Neretvi do nasadov mandarin (vsak si lahko brezplačno nabere 3 kg mandarin). Po obiranju sledi kosilo in pijača. Okoli 16. ure sledi odhod proti domu. Prihod domov pozno zvečer.
Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.