Kuharska delavnica

V ponedeljek 25.11.2013, smo se v mrzlem jesenskem popoldnevu zbrale pri Razpodovniku, kjer smo imele kuharsko delavnico. Pripravljale smo bučne jedi.
Naš mentor je bil Zmago Rovšnik. Najprej nam je predstavil zgodovino buč, da prihajajo iz Amerike, k nam pa so jih prinesli Španci. Izvedele smo kako se gojijo, kakšna tla potrebujejo za rast in razvoj in kako jih skladiščimo.
Buče so tudi zelo zdravilne imajo namreč diuretske lastnosti, so primerne za dieto in za zdravljenje kožnih bolezni, zato jih zelo priporočajo v prehrani ljudi.
Buč je veliko vrst, v kulinariki pa se največ uporabljajo: muškatna buča, hokaido, tivoli ali špagetarica ter čajote.
Pripravile celo paleto jedi; od namaza, juhe, ajdove štruklje, njoke, zapečen pire, zavitek z rdečim zeljem, rižoto, pogačo, bučno pito ter sladoled.
Vse smo pridno pomagale pri pripravi hrane, radovedno spremljale mentorja, postavljale razna vprašanja na katera smo dobile odgovore ter kuhale tako, da je čas delavnice hitro minil.
Na koncu smo vse jedi z veseljem pokusile in ugotovile, da so vse zelo, zelo dobre.
Zahvalila bi se Katji in Manci Stropnik, ki sta nam za eno popoldne odstopile kuhinjo, da smo našo kuharsko delavnico lahko izpeljali. Dogovorile smo se da bomo kmalu spet kuhale, saj tako vedno izveš kaj novega in zanimivega, kar nam koristi pri vsakodnevni kuhi.
Z delavnice smo odšle dobro site z novimi recepti in idejami.

Ta vnos je bil objavljen v Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.