Kuharska delavnica – pomladne jedi s pridihom velike noči

V petek, 4.4.2014 je KŠD Vulkan Bele Vode organiziralo kuharsko delavnico z naslovom pomladne jedi s pridihom velike noči. Delavnice se je udeležilo 12 udeleženk, vodil pa jo je priznani kuharski mojster Zmago Rovšnik. Ob 16. uri smo se vse udeleženke, željne novega kuharskega znanja, zbrale v kuhinji pri Razpodovniku. Zmago Rovšnik nam je na kratko povedal nekaj zanimivosti o čemažu, špargljih, kvinoji, čičeriki in drugih sestavinah, ki smo jih ta dan uporabile za kuhanje najrazličnejših dobrot. Kot osnova za veliko jedi, ki smo jih pripravljale ta dan je bil čemažev pesto, ki je enostavna, a zelo zdrava zadeva. Pripravlja se v času, ko raste čemaž, shranjenega v zaprtih kozarčkih pa lahko kasneje uporabljamo za kuhanje različnih odličnih jedi čez celo leto. Vsaka udeleženka naj bi pripravila eno jed, zato smo se lotile priprave in kuhanja. Po kuhinji smo se vrtele, da je bilo veselje. Naučile smo se priprave čemaževih štrukljev s skuto, čemaževih njokov z gamberi, fižolovih štrukljev z ocvrtim regratom, kmečke potice, pirine solate, špargljeve kremne juhe, jogurtove strjenke s čokoladno zemljo, ajdove kaše s karameliziranimi bananami in še veliko drugih zelo okusnih in zanimivih jedi. Ob koncu delavnice smo vse jedi seveda poskusile in okus vsake posamezne jedi je bil več kot odličen. Vse udeleženke smo bile navdušene nad novim znanjem, ki smo ga pridobile in veselimo se že, da ga bomo lahko uporabile za razvajanje naših najbližjih med velikonočnimi prazniki.

kuharska_delavnica_1 kuharska_delavnica_2

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.