V Belih Vodah je bil Miklavžev vikend zelo živahen

Kot bi bilo včeraj, se še vsi spominjamo, kako smo kot otroci na predvečer godu Svetega Miklavža nastavili sklede in šli zgodaj v posteljo, da bi bilo jutro kar najhitreje tu. Medtem, ko smo počasi tonili v spanec, so bile naše male glavice polne skrbi. Kaj pa, če ga letos ne bo? Sem bil dovolj priden? Pa vendar nas dobri mož ni nikoli razočaral. Naslednje jutro je bilo vedno sladko in polno veselja.
Letos pa je KŠD Vulkan Bele Vode uspelo prepričati svetega Miklavža, da je otroke v Belih Vodah obiskal kar na domu. Prepričani smo namreč, da so bili v tem letu vsi zelo pridni in si to posebno čast tudi zaslužijo. V petek zvečer je v spremstvu svojih zvestih pomočnikov, hudobnih parkeljnov in prijaznega angelčka, otrokom delil darila, modre besede in nasvete, ki jih je vredno upoštevati.
Otroci so ga nestrpno pričakovali, ko pa je končno le potrkal tudi na njihova vrata, so mali srčki vztrepetali od navdušenja, pomešanega s kančkom strahu pred hudobnimi parkeljni. Vstopil je, jih nagovoril s svojim prijaznim glasom, malo povprašal o tem, ali so bili pridni, nato pa s pomočjo svojih pomočnikov razdelil darila in šibe, ki pa so bile bolj simboličnega pomena. Žal je bila noč, namenjena Miklavževemu obisku, kratka, pridnih otrok pa veliko, zato se ni smel nikjer dolgo zadržati. Poslovil se je z obljubo, da se vrne prihodnje leto, otroci pa so mu s sijočimi očmi in nasmejanimi obrazki v slovo glasno obljubljali, da bodo naslednje leto še bolj pridni.

To pa so lahko dokazali že v nedeljo 7.12.2014, ko je društvo Vulkan organiziralo otroško božično ustvarjalno delavnico. Vodili sta jo naši članici Saša Blatnik in Urška Goličnik. Odzvalo se je lepo število otrok, ki so želeli pusto nedeljsko popoldne preživeti v družbi svojih sovrstnikov in skupaj z njimi ustvarjati. Z navdušenjem so izdelovali prisrčne božičke, ki so jih narisali na bukova polena in jih kasneje odnesli domov. Da pa otroška domišljija ne pozna meja, se je izkazalo tudi pri izdelavi različnih okraskov in novoletnih voščilnic. Po treh urah, ki so minile, kot bi trenil, so nastale prave male umetnine, na katere so lahko naši mladi člani in njihovi starši zelo ponosni.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.