KŠD Vulkan je organiziralo sankanje

Sankanje s Sv. Križa nad Belimi Vodami je postalo že kar tradicija. Organizira ga Kulturno športno društvo Vulkan iz Belih Vod. Narava je poskrbela za pravo zimsko vzdušje. Proga je bila dovolj zasnežena, utrjena in ravno prav hitra. Za pravo doživetje in dobre rezultate pa so tekmovalci uporabili sani, ki so čim hitreje tekle po zasneženi strmini.
Na startno listo se je prijavilo 17 tekmovalcev. Poskusna vožnja ni bila odveč. Tekmovalci so se spoznali s progo. Čisto zares smo s startom prve vožnje pričeli ob 14.30. Čas smo izmerili do stotinke sekunde natančno. Nikakršnih zapletov. Nihče ni bil diskvalificiran. Vse je teklo kot po maslu. Toplo okrepčilo je pripomoglo, da med sankači ni bilo čutiti nervoze in napetosti. Tekmovalci so opravili tri preizkušnje. Po končanih vožnjah smo se prijetno razpoloženi odpravili do gostišča pri Savineku, kjer smo imeli svečano podelitev medalj in prehodnega pokala.
Zlato medaljo si je tudi letos prislužil lanskoletni zmagovalec Janez Navodnik. Tako bo še eno leto hranitelj prehodnega pokala. Svojo zbirko sankaških medalj je dopolnil Zdravko Bačovnik. Osvojil je drugo mesto in s tem srebrno medaljo. Bron pa je šel v roke Boštjanu Urbancu. Čestitke in pohvale pa so si prislužili prav vsi tekmovalci, kajti spustiti se s sankami s Sv. Križa, le ni kar tako.
Ob dobri pijači, sladkem prigrizku in veseli druščini smo nadaljevali naše nedeljsko druženje v domačem gostišču pri Savineku. Če niste imeli časa, da bi se nam pridružili letos, lahko to storite prihodnje leto. Splača se. Imeli smo se res lepo.
KŠD Vulkan je zopet poskrbel za lep preživet popoldan v pravi zimski idili.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.