14. redni občni zbor Društva VULKAN Bele Vode

Društvo Vulkan V soboto, 29.2.2020, smo se člani Društva Vulkan Bele Vode zbrali v bivši OŠ na 14. rednem občnem zboru društva, ki je potekal v prijetnem vzdušju in druženju. Udeležilo se ga je preko 60 članov. S pozdravom vsem zbranim ga je otvorila predsednica društva Marjeta Mazej, ki je v svojem poročilu o delu društva povedala, da je bilo društvo v letu 2019 zelo uspešno.

Za  7. Štefov pohod smo šli na Smrekovec. Maja smo se povzpeli na Moličko planino. Imeli smo brezplačno delavnico na temo »pravilna uporaba defibrilatorja«, ki smo jo organizirali v sodelovanju z KO RK Bele Vode. Šli smo na spomladanski izlet v Trst, zadnji avgustovski vikend smo organizirali tridnevni športni vikend. Pomagali smo KS pri košnji trave, urejanju šole in parka ob šoli, okolico mrliške vežice, ekološkega otoka in pokopališča. Imeli smo veliko čistilnih in delovnih akcij na igrišču in v okolici – nekatere v sodelovanju s KS Bele Vode. Na novo smo uredili  vodovod na igrišču. Pomagali smo KS BV pri beljenju in čiščenju dvorane OŠ. Urejali smo Logarsko pot okoli sv. Križa. Ob prazniku občine Šoštanj smo prehodili del obrobja BV in kožuhali koruzo na Pergovnikovi domačiji. Skozi celo leto smo skrbeli za ohranitev kulturne dediščine v našem kraju. Na velikonočni delavnici smo izdelovali butare, za 1. maj smo postavili mlaj. Na delavnicah smo izdelovali papirnate rože in adventne venčke. Postavili smo nov turistični kozolec na Heptu, ledig fantje pa so zbirali jajca na Florjanovo in pripravili jajčerijo. Uspešno leto 2019 pa smo zaključili z ogledom Božične pravljice v Mozirju  in večerjo z zabavo v gostilni Gaj.

Tudi letos je predsednica še posebej pohvalila otroke, ki so bili zelo aktivni skozi vse leto. Veliko so vadili in sodelovali na proslavi ob materinskem dnevu. Imeli so 5  kreativnih delavnic, kjer so pridno ustvarjali. V zahvalo za njihov trud jih je obiskal Miklavž in dedek Mraz.

Zahvalila se je vsem članom za pomoč, trud in čas, KS Bele Vode za vso pomoč in sodelovanje, kot tudi občini Šoštanj in vsem  donatorjem, ki nam pomagajo, da lahko uspešno dosegamo zastavljene cilje. Kot smo slišali pozneje, ima društvo veliko planov tudi za letošnje leto 2020. Zahvaljujemo se tudi KZ Šaleške doline, ki je za naš občni zbor donirala jabolčni sok, jabolčne krhlje in čips, ter jabolka.

V nadaljevanju smo slišali finančno poročilo s preteklega leta in se dogovorili kdo bo poleti ob nedeljah dežural na igrišču. Podali smo nekaj zanimivih predlogov za naš spomladanski planinski izlet. Na lanskem izletu v Trst smo uživali, zato smo se dogovorili, da se bomo letos odpravili na turistični izlet v Celovec, morda pa jeseni še v BiH. Na koncu smo poravnali še članarino za tekoče leto in uradni del je bil zaključen.

S svojim obiskom nas je razveselil tudi župan Darko Menih s svojo soprogo in nam namenil nekaj vzpodbudnih in pohvalnih besed.

Neuradni del občnega zbora je potekal, kot se za take stvari spodobi. Ob okusni večerji, ki nam jo je postregla Vida Mazej, kapljici rujnega, sladkih dobrotah in prijetnem klepetu. Muzikant Stane iz Mozirja pa je do zgodnjih jutranjih ur skrbel, da je bilo plesišče ves čas polno. 

Dokazali smo, da se s pridnim delom lahko doseže vsak, še tako visoko začrtan cilj in odločeni smo nadaljevati v tem duhu. Vsi skupaj smo si obljubili tudi letošnje leto pokazati kar največ in ob takšni vnemi bomo brez vsakega dvoma dosegli zastavljene cilje.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.