OTROŠKI HELLOWEEN POHOD V BELIH VODAH – ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA

Od čarovnice Mice so otroci Belih Vod prejeli vabilo, da se zberejo v petek, 28.10.2022, ob 17.00 uri pri Počivalniku. Zbralo se je 17 otrok, vendar čarovnice Mice ni bilo.

Pričakala jih je gospa Buča skupaj s svojo pomočnico Praduljo. Gospa Buča je od čarovnice Mice prejela opravičilo, ker je morala odleteti k svoji sestri Vilmi, da popravita metlo. Dobila pa je tudi navodila z namigi za iskanje skritega zaklada njenega dobrega prijatelja Harryja Potterja.

Prvi namig je bil, da se zemljevid skriva nekje okoli hiše. Otroci so se zapodili in zelo hitro  našli zemljevid za iskanje Harry Potterjevega zaklada. Vendar to ni bilo niti najmanj enostavno. Najprej so morali razvozlati skrivno pisavo in tako so dobili rešitev, kje se skriva naslednji namig.  Iskanje zaklada nas je s pomočjo namigov popeljalo od hiše, čez dva travnika in v gozd. Na poti smo morali rešiti 7 namigov, premetavati črke in jih povezati v pravilni vrstni red. Najti  smo morali čarobni svinčnik z UV svetlobo, s pomočjo katerega smo lahko našli lokacijo skritega zaklada na zemljevidu. Harry nas je razveselil kar z dvema zakladoma.

Končni cilj je bila Lovska Koča Smrekovec, kjer nam je čarovnica Mica s pomočjo Društva Vulkan pripravila sladko pojedino z čarobnim krvavim napitkom. Gospa Buča pa nam je pripravila spretnostne igre, v katerih so zmagali vsi otroci, ker je bil rezultat dveh skupin izenačen. V koči nas je v kaminu pričakal topel ogenj, kjer smo lahko popekli sladke penice. Ob prijetnem druženju, nam je gospa Buča prebrala še pravljico o Čarovnici Winnie in njeni leteči preprogi. Tako nas je počasi že objela tema in zunaj koče so se prižigale luči, za katerimi so se skrivali naši starši in nas tako nasmejane in polne energije pospremili domov… ABRAKADABRA! … Do naslednjič,…

Društvo Vulkan

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.