Miklavž je obiskal otroke v Belih Vodah

Pričakovanje prvega od decembrskih dobrih mož, svetega Miklavža, vedno vzpodbuja otroško domišljijo, ki je včasih pomešana z malo strahu. Otroci radi napišejo pisma želja, velikokrat tudi kaj narišejo in položijo na okensko polico.

V Društvu Vulkan smo poskrbeli, da je Miklavž vsa pisma tudi prejel in prebral. V ponedeljek, 5.12.2022, je Sveti Miklavž napolnil svoj koš z darili in se s svojimi spremljevalci odpravil po Belih Vodah. Otroke, ki so bili med letom pridni in so ubogali svoje starše je nagradil z darili, poredni otroci pa naj bi dobili šibo. Vendar je Miklavž ugotovil, da so bili naši otroci skozi vse leto zelo pridni, zato so darila dobili vsi. A pred tem so morali pokazati, da znajo moliti. Miklavža sta spremljala tudi dva kosmata, rogata in strašna parkeljna, ki sta s svojimi verigami in vilami nagnala kar nekaj strahu v kosti naših najmlajših. Še dobro, da je bil poleg še mili angelček, ki je otroke malo pomiril in jim pokazal, da se nimajo česa bati.

Ko se je Miklavž poslovil, je otrokom naročil naj bodo še naprej pridni, saj jih on, angelček in parkeljna spremljajo vse leto. Letos je Miklavž obiskal 21 otrok v Belih Vodah. Vsi po vrsti so mu v slovo glasno obljubljali, da bodo naslednje leto še bolj pridni.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.