OBČNI ZBOR DRUŠTVA VULKAN


17. redni občni zbor Društva VULKAN Bele Vode

V soboto, 11.3.2023, je Društvo Vulkan Bele Vode organiziralo 17. redni občni zbor društva. V lepo dekorirani dvorani se je zbralo preko 60 članov. Občni zbor je odprla predsednica društva Marjeta Mazej, ki je pozdravila in nagovorila zbrane udeležence. Podala je poročilo o delu v letu 2022 in ga označila za zelo uspešnega. Izpeljali smo namreč vse, kar smo si zadali. Za 10. Štefov pohod smo šli na Smrekovec, otroci so za pusta obiskali krajane, izpeljali smo 16. Občni zbor. Na igrišču smo obnovili streho na objektu, za veliko noč pa smo si izdelali butare in dekoracijo. Postavili smo mlaj za 1. maj in uspešno izvedli športni vikend v avgustu. Imeli smo planinski izlet na Križevnik s piknikom ter turistični izlet v Koper in okolico. Ob prazniku občine Šoštanj smo obhodili del obrobja Belih Vod, otroci so za noč čarovnic iskali skriti zaklad. Miklavž je obiskal otroke na domovih, na adventni delavnici smo si izdelali lepe okraske za prijetne praznike. Otroci so na božični delavnici izdelali voščilnice za vse krajane. Zaključek leta smo praznovali v Mariboru na bowlingu in nato na Slemenu z večerjo in plesom. Na številnih čistilnih in delovnih akcijah smo skozi vse leto skrbeli, da je naš kraj čist in urejen. Sledilo je finančno poročilo in plan dela za leto 2023,v nadaljevanju uradnega dela so se člani društva prostovoljno javili za nedeljska dežurstva na našem igrišču. Odločili smo se za planinski izlet na Ratitovec. Društvo je predlagalo jesenski 3- dnevni izlet v Bosno, če bo dovolj zanimanja. Prisotni pa so predlagali tudi 1 – dnevni turistični izlet. Prav tako so člani izrazili željo po organizaciji kuharskih delavnic in delavnice za prvo pomoč in oživljanje. Vse želje bomo upoštevali in jih z veseljem uresničili.
Veseli smo bili, da smo lahko v naši sredini pozdravili župana občine Šoštanj, Borisa Goličnika, ki je pohvalil delovanje društva Vulkan in obljubil pomoč ter podporo v zagotavljanju pogojev za naše delovanje v prihodnje, saj smo, skupaj z drugimi dobro delujočimi društvi v občini Šoštanj, pomemben dejavnik za prepoznavnost občine, zadovoljevanje javnih potreb in izboljšanje kakovosti življenja. OZ se je udeležil tudi predsednik KS Bele Vode Tone Urbanc, ki je povedal, da se veseli dobrega sodelovanja ter obljubil vso podporo pri našem delovanju za dobrobit našega kraja. Predsednica upokojencev iz Belih Vod, Marija Dermol, je poudarila, da so starejši krajani zadovoljni in veseli, ker društvo upošteva tudi njih, saj so naši pohodi vedno prilagojeni tudi tistim, ki težje hodijo, a se pohodov vseeno radi udeležijo. Ravno tako je pohvalila organizacijo tekmovanja v ruskem kegljanju za upokojence v sklopu športnega vikenda, saj se na ta način srečajo in podružijo vsi upokojenci, kegljači in navijači, ne samo iz Belih Vod, temveč iz cele občine Šoštanj in širše.
Neuradni del občnega zbora je potekal ob slastni večerji, ki nam jo je postregla Vida Mazej, kapljici rujnega, prijetnem klepetu in sladkih dobrotah, ki jih je spekla Tanja Bačovnik. Muzikant Damjan Hren s sestro pa nas je zabaval do jutranjih ur in skrbel, da je bilo plesišče ves čas polno. Spet smo dokazali, da se s pridnim delom lahko doseže vsak začrtan cilj in v letošnjem letu bomo nadaljevali v tem duhu.
Vir: Društvo Vulkan

Edit All

Dodaj fotografije/videe

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.