ADVENT V BELIH VODAH-ustvarjanje adventnih venčkov za otroke in odrasle

Nič ni bolj sproščujočega in prazničnega kot skupno ustvarjanje, zato smo v društvu Vulkan organizirali adventno delavnico za odrasle in otroke. V soboto, 2.12.2023, smo se ob 10. uri dopoldan zbrali v dvorani OŠ Bele Vode, polni navdušenja in kreativnosti, da bi izrazili svojo ljubezen do praznikov in ročnih spretnosti. Vsak od nas je bil odgovoren za svoj venček, začenši z izborom zelenja. Izbirali smo lahko med pestro paleto smrekovih vej, borovcev, maha, bršljana in drugih rastlin, ki so služile kot osnova naših venčkov. Poskrbeli smo tudi, da je bilo za udeležence na voljo veliko različne dekoracije, ki je vključevala okrogle okvirje za venčke, lesene podstavke, sveče, bleščice, trakove, kroglice, obeske in še veliko drugih okraskov. Na voljo smo imeli tudi prisrčne bradate škratke, ki so hitro postali najbolj priljubljeni dodatek. Adventni venčki okrašeni z malimi škrati so postali pravo umetniško delo in edinstvena dekoracija za dom v prazničnem obdobju.

Otroci so z iskrivimi očmi brskali po škatlah, napolnjenih z bleščečimi kroglicami, pisanimi svečkami in še vrsto drugih božičnih okraskov. Vsak je imel svojo vizijo, svojo zgodbo, ki jo je želel povedati skozi svoj adventni venček. Pri izbiri materialov so imeli popolnoma proste roke in poigravali so se z barvami, oblikami in teksturami, kar je dodalo pravljičen dotik njihovim venčkom. Otroško veselje in navdušenje je sprožilo val pozitivne energije, ki je napolnila srca vseh prisotnih.

Odrasli smo se kar malo nalezli te otroške predpraznične navdušenosti. Nekaj posebnega je bilo v tem, kako smo se vsi skupaj prepustili kreativnemu toku, se smejali, delili ideje in s tem ustvarili posebno vzdušje v prostoru. Kot bi se za kratek čas preselili nazaj v brezskrbne dni otroštva, ko je bil vsak trenutek poln radovednosti in brezskrbnega veselja. In to se je poznalo tudi pri našem ustvarjanju. Ustvarili smo veliko različnih venčkov. Eden je bil lepši od drugega. Nekateri so bili tradicionalni, drugi so stavili na bogato okrašene venčke, spet tretji so se poigravali z mešanico obeh. Vsi pa smo sledili istemu cilju: ustvariti nekaj posebnega in osebnega, kar bo krasilo naše domove in razveseljevalo srca v prazničnem obdobju. Ob koncu delavnice smo vsi občudovali naša umetniška dela.

Vsak adventni venček je bil edinstven in poseben, hkrati pa je bilo opaziti skupno rdečo nit – veselje, igrivost, ljubezen in praznični duh. Ustvarjalne delavnice, kot je ta krepijo vezi med ljudmi v skupnosti in spodbujajo ustvarjalnost ter skupno praznično doživetje. Skupaj smo zakorakali v decembrske praznike, polni navdušenja in zadovoljstva ob uspehu naše ustvarjalne adventne delavnice. Občutek povezanosti, ki smo ga doživeli med ustvarjanjem, nas bo spremljal tudi med prazniki. V teh trenutkih skupnosti smo odkrili, da je ustvarjalnost čudovit način, kako deliti radost in povezati srca v prazničnem duhu. Zdaj z navdušenjem pričakujemo Miklavža, božično jutro, družinska srečanja in trenutke veselja, ki nas čakajo v srcu decembrskega čarobnega časa.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.