OBČNI ZBOR DRUŠTVA VULKAN

18. redni občni zbor Društva VULKAN Bele Vode

V soboto, 2.3.2024, je Društvo Vulkan Bele Vode organiziralo 18. redni občni zbor društva. V lepo dekorirani dvorani se je zbralo preko 60 članov. Občni zbor je odprla predsednica društva Marjeta Mazej, ki je pozdravila in nagovorila udeležence. Podala je poročilo o delu v letu 2023 in ga označila za zelo uspešnega. Za 11. Štefov pohod smo šli na Smrekovec, sankali smo se s Svetega Križa. Otroci so za pusta obiskali krajane, izpeljali smo 17. Občni zbor. Za veliko noč smo si izdelali butare in dekoracijo. Postavili smo mlaj za 1. maj in uspešno izvedli športni vikend v avgustu. Imeli smo planinski izlet na Goro Oljko in izlet v Celovec. Na kuharskih delavnicah smo spoznavali uporabo zelišč v kuhinji in pekli dišeče domače piškote. Ob prazniku občine Šoštanj smo v spomin Karlu Destovniku Kajuhu prehodili del Belih Vod in priredili kulturno prireditev v njegov spomin. Otroci so si za noč čarovnic ogledali risanko in se družili. Miklavž je obiskal otroke na domu, na adventni delavnici smo si izdelali okraske za prijetne decembrske praznike. Na božični delavnici so otroci izdelali voščilnice za vse krajane. Zaključek uspešnega leta smo praznovali v gostilni Savinek. Na številnih čistilnih in delovnih akcijah smo skozi vse leto skrbeli, da je naš kraj čist in urejen.

Sledilo je finančno poročilo 2023 in plan dela za leto 2024. V nadaljevanju uradnega dela so se člani društva prostovoljno javili za nedeljska dežurstva poleti na našem igrišču. Odločili smo se za planinski izlet na Kraški rob v aprilu, jesenski 3- dnevni izlet v Bihać in junijski izlet na Bizeljsko in Dolenjsko.

Veseli smo bili, da nas je obiskal podžupan občine Šoštanj, Boris Lambizer, ki je pohvalil delovanje društva in povedal, da na občini spremljajo naše dejavnosti in vedo, da smo zelo aktivni na področjih športa, turizma in kulture. Zaželel nam je še veliko delovne energije v prihodnje.

Neuradni del občnega zbora je potekal ob slastni večerji, ki nam jo je postregla Vida Mazej, kapljici rujnega, prijetnem klepetu in sladkih dobrotah. Ansambel Odmev pa nas je zabaval do jutranjih ur in skrbel, da je bilo plesišče ves čas polno.

Zavedamo se, da dela tudi to leto ne bo zmanjkalo, vendar smo prepričani, da bomo s pridnim delom dosegli vse, kar smo si zadali in še več.

Društvo Vulkan

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.