Delovna akcija čiščenja planinskih poti v KS Bele Vode

V sredo, 2. julija je Kulturno športno društvo Vulkan organiziralo delovno akcijo čiščenja planinskih poti v KS Bele Vode.
Hribovit svet Belih Vod je predgorje Smrekovškega pogorja, kamor pot zanese številne pohodnike. Nad Belimi Vodami pa je Sv. Križ, kjer stojita dve romarski cerkvi. Od tu je čudovit razgled na Šaleško in Savinjsko dolino, malo više pa se oko zaustavi na Uršlji gori, Peci, Smrekovcu, Golteh, Menini in še kje. Razlogov za obisk tega prelepega hriba ne manjka. Smrekovec in Sv. Križ tudi s svojo neokrnjeno naravo privabljata številne obiskovalce. Odločili smo se, da le tem ponudimo bolj tekoči korak. Na povabilo KŠD Vulkan se je odzvalo 25 članov. Zbrali smo se na Honecu in se razdelili v skupine. Očistili smo planinske poti, ki so najbolj v rabi: od Sv. Križa do Kelnerja, od Sv. Križa do Honeca, od Honeca do Podojstršeka, od Honeca do Črnivšeka in od Luka do spodnjega Berložnika. Delo smo pridno in vzorno opravili. Energije pa nam še vedno ni zmanjkalo. Pred večerom smo očistili še okolico športnega igrišča, najbolj spretni pa so iz lesa izdelali klopi, ki bodo služile gledalcem naših športnih prireditev.
Akcija je uspela. Delali smo zagnano in zato tudi veliko naredili. Za okrepitev po končanem delu je poskrbel svet KS Bele Vode.
Člani KŠD Vulkan smo ponovno dokazali, da je v slogi moč.

delovna_akcija_planinske_poti

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.