Društvo Vulkan zaključilo leto 2015 z bowlingom v Celju

Konec leta se bliža s polno hitrostjo in čas, ko se ozremo nazaj in ocenimo delovanje našega društva je tu. Člani upravnega odbora Društva Vulkan iz Belih Vod smo s ponosom ugotovili, da je bilo delovanje društva v letu 2015 več kot uspešno.
V januarju smo tekmovali v sankanju, za Štefov pohod smo šli na Smrekovec, na občnem zboru smo našemu društvu dodali še turistično dejavnost. Maja smo se povzpeli na Snežnik, julija pa čez Smrekovec na Raduho. Organizirali smo uspešen tridnevni športni vikend, prehodili del poti XIV. Divizije, septembra pa smo se noro zabavali v Gardalandu. Organizirali smo razstavo lesenih skulptur na prostem, ki so do poznega poletja krasile naš kraj in privabljale številne obiskovalce. Likovna sekcija KUD Žalec se je s skupinsko razstavo svojih del predstavila v Belih Vodah. Skozi celo leto smo skrbeli za ohranitev kulturne dediščine v našem kraju. Izdelovali smo butare, kuhali domače jedi, kožuhali kouzo, postavili mlaje, zbirali jajca na Florjanovo in pripravili veselico. Predvsem pa smo veseli, da so bili letos zelo dejavni tudi naši najmlajši. Sodelovali so na materinskem dnevu, barvali jajčka, plesali, brali knjigice, sami izdelali knjižna kazala, na božični delavnici pa izdelali okraske in novoletne voščilnice za vse krajane Belih Vod. V zahvalo za njihov trud jih je obiskal Miklavž in tudi dedek Mraz.
Najbolj ponosni pa smo na to, da naš trud ni ostal neopažen, saj nam je občina Šoštanj podelila letošnjo plaketo za 10 let uspešnega delovanja.
Po tako uspešnem in delovnem letu se seveda spodobi, da vse pridne člane nagradimo za njihovo pomoč in čas, ki so ga namenili za pomoč in podporo našemu društvu. V soboto, 12.12.2015 smo organizirali tradicionalno zaključno zabavo z bowlingom v Celju, ki iz leta v leto privablja več navdušencev vseh generacij.
Zgodaj popoldne smo se z avtobusom odpeljali v Celjski Planet Tuš. Letos se nas je zbralo toliko, da smo zasedli vse steze in dve uri bowlinga sta minili mnogo prehitro. Nato smo se odpeljali v Braslovče, v gostišče Ferlič, kjer so za nas pripravili okusno večerjo, postregli z dobro pijačo, sladkali pa smo se tudi z domačimi dobrotami, ki so jih spekle naše pridne članice. Prijetna glasba je poskrbela, da je bilo plesišče cel večer polno. Kot vedno, pa je tudi ta večer minil prehitro, saj je ura že hitela proti jutru, zato smo se odpravili proti domu. Vsi smo bili zadovoljni in prijetno utrujeni. Društvo Vulkan pa se iskreno zahvaljuje vsem, ki so pripomogli, da je bilo tudi letošnje leto tako uspešno, hkrati pa želi vsem prijetne božične praznike in srečno novo leto 2016.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.