Obisk dedka Mraza v Belih Vodah

V nedeljo, 20. 12. 2015 je otroke in starejše krajane v Belih Vodah obiskal dedek Mraz. Ni se pripeljal na saneh, kot bi se za ta čas spodobilo. Vreme mu je letos malo ponagajalo. Pa vseeno so otroci poskrbeli za pravo praznično vzdušje. Zbrali so se že v petek in izpod njihovih drobnih ter spretnih rok so nastali čudoviti obeski, ki so krasili jelko. Budne oči dedka Mraza so to hitro opazile.
Za začetno veselje in dobro voljo so poskrbeli člani KD Škale s predstavo o Sapramiški. Otroci so uživali. Kaj pa, ko je bilo predstave konec? Poklicali so dobrega moža, ki na pridne otroke nikoli ne pozabi. Ni se jim bilo treba dolgo truditi. Obrazi so žareli, otroške oči so se na široko odprle in zazrle v starega dedka, ki je s počasnimi koraki vstopil v dvorano. Dedek Mraz je otroke prijazno nagovoril. Skupaj so zapeli. Podal jim je nekaj modrih nasvetov.
Po njihovih nedolžnih obrazih je ugotovil, da so bili skozi vse leto pridni doma, v vrtcu in tisti večji v šoli. Razdelil jim je lepa darila, ki so jih otroci seveda že težko čakali. Poslovil se je s spodbudnimi besedami in obljubo, da se vrne čez eno leto. Otroci ga bodo držali za besedo.
Po odhodu otrok so bili na vrsti še starejši krajani. Članice KO RK Bele Vode (Marjeta Mazej, Brigita Ledinek) ter člani sveta KS so za njih pripravili pogostitev. Za prijetno vzdušje je poskrbel domači cerkveni pevski zbor. Ob zvokih poskočne glasbe izpod harmonike Rožleta Javornika pa so lahko tudi zaplesali. Simbolična darila s strani KS jim je ob zaključku leta poklonil gospod Peter Požgane. Druženje je bilo nadvse prijetno, sproščeno in veselo.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.