Noč čarovnic – otroška ustvarjalna delavnica v Belih Vodah

Noč čarovnic ali Halloween je praznik, ki ga predvsem v Zahodnem svetu  obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november. Kot vsi podobni »zahodni prazniki«, se tudi ta vedno bolj uveljavlja pri nas. Po običaju se otroci preoblečejo v različne kostume, po navadi čarovnice in pošasti in hodijo od vrat do vrat, kjer prosijo za sladkarije. Zelo priljubljen običaj za noč čarovnic je tudi izrezovanje buč, v katere se vstavi prižgana sveča. Če jo postavimo na okno, naj bi odganjala zle duhove.

Ker imajo tudi naši otroci v Belih Vodah radi noč čarovnic, je Društvo Vulkan v petek, 28.10.2016, ob 17. uri organiziralo ustvarjalno delavnico na to temo. V OŠ Bele Vode se je  zbralo okoli 20 otrok. Delavnico je vodila Urša Goličnik, ki je pripravila pester in zabaven program. Prijazno je poskrbela, da je vsak otrok dobil svojo bučo. Na delavnici so buče izdolbli, izrezali luknje za oči, nos in usta. Nastala so prav prisrčna, nasmejana strašila. Poleg buč so izdelovali tudi sladke duhce, strašne pajke in barvali čarovnice. Seveda na noč čarovnic ne sme manjkati sladkarij, zato so se posladkali s slastnimi palačinkami in domačimi mafini.

Ta najbolj strašna noč v letu je znana tudi po tem, da čarovnice dobijo svojo moč in to zelo rade pokažejo. Ena od njih, čarovnica Mica, se je odločila obiskati naše otroke. Bila je prijazna čarovnica, ki jih je nasmejala s svojimi šaljivimi zgodbicami, zato se je otroci niso prav nič bali.

Za zaključek so otroci prižgali svečke v svojih bučah in jih odnesli domov, kjer jih bodo varovale pred hudobnimi duhovi. Tri ure so minile mnogo prehitro. Otroci so bili navdušeni, starši tudi. Se vidimo na naslednjih delavnicah …

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.