Zaključek Društva Vulkan z bowlingom v Celju in prednovoletno zabavo pri Acmanu

Konec leta je pravi čas, da se ozremo nazaj in pregledamo delovanje našega društva. Z veseljem lahko poročamo, da smo z letošnjimi rezultati izredno zadovoljni. Naše Društvo Vulkan se iz leta v leto bolj razvija in izpopolnjuje. Skoraj ni dogodka v naši KS Bele Vode, v katerega ne bi bilo vključeno tudi naše društvo. Dobro se zavedamo, da brez naših marljivih članov naše društvo ne bi doseglo tega, kar je in ne bi bilo tu, kjer je danes.

Zelo aktivni smo bili skozi celo leto. Organizirali smo brezplačni tečaj temeljnih postopkov oživljanja z uporabo zunanjega avtomatskega defibrilatorja in predstavili naše društvo na VTV. Šli smo na zimski Štefov pohod na Smrekovec. Skozi celo leto so potekale razne kreativne delavnice za odrasle in otroke, ki so bile lepo obiskane. Kar nekajkrat smo očistili naš kraj in igrišče. Prvič po žledu smo se resno lotili logarske poti okoli Sv. Križa. Temeljito smo jo očistili, označili in oktobra tudi skupaj prehodili na našem jesenskem pohodu. Postavili smo lepe mlaje za 1. maj, kožuhali smo koruzo, otroci pa so izdelali simpatične buče za noč čarovnic. Obiskala nas je tudi Emilija Pavlič in nas poučila o zdravi prehrani. Poleti smo se povzpeli na Viševnik, konec avgusta pa smo uspešno izpeljali naš tradicionalni tridnevni športni vikend. Otroke je obiskal Miklavž, kmalu pa pride na obisk tudi Dedek Mraz.

Da bi nazdravili uspešnemu letu 2016, ki se počasi poslavlja in si zaželeli še veliko dobrih stvari v novem letu, smo v Društvu Vulkan tudi letos organizirali zaključek z bowlingom v Celju. V soboto, 10. 12. 2016, smo se zgodaj popoldne odpeljali v Celjski Planet Tuš. Avtobus je bil poln veselih in razposajenih članov, ki so komaj čakali, da pokažejo, kako se podirajo keglji. Zasedli smo 10 stez in dve uri bowlinga sta minili mnogo prehitro. Nato smo se odpeljali nazaj proti Šoštanju, v gostilno Acman, kjer so za nas pripravili okusno večerjo in postregli z dobro pijačo. Duo Opala je s svojo glasbo za vse okuse poskrbel, da se je na plesišču kar trlo plesalcev. Družba je bila odlična. Rajanje in plesanje se je nadaljevalo pozno v noč. Ura pa je neusmiljeno tekla in za marsikoga od nas je bil ta večer prekratek. Zadovoljni, malo pa tudi že utrujeni, smo se posedli v avtobus in se odpeljali proti domu. Prednovoletna zabava našega društva nam bo ostala v lepem spominu in že komaj čakamo na naslednjo.

Društvo Vulkan se iskreno zahvaljuje vsem članom, ki so pripomogli, da je bilo tudi letošnje leto tako uspešno, hkrati pa vsem želi prijetne božične praznike in srečno novo leto 2017.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.