Bele Vode v božičnem vzdušju

December je čas, ko dobri možje pobirajo pisemca z oken otrok in poskušajo uresničiti njihove želje. Govorice, da se bo Dedek Mraz na svoji poti ustavil  tudi v Belih Vodah, so prišle na ušesa naših najmlajših.

Da bi Dedek Mraz zagotovo prišel, so se naši otroci še posebej potrudili. Na kreativni božični delavnici, ki jo je v petek, 16.12.2016, organiziralo Društvo Vulkan je v sodelovanju s KS Bele Vode in KO RK Bele Vode, so izdelovali voščilnice in okraske za novoletno jelko. V dvorani bivše OŠ v Belih Vodah se je zbralo kar 17 otrok. Pod skrbnim vodstvom Julije Goličnik in Petre Medved so se naučili kako okrasiti novoletno smrečico s pomočjo naravnih in poceni materialov. Prijazni mentorici sta jim pokazali, kako lahko s pomočjo vejic, storžkov, lepila, škarij, vate, rdečega filca, pisanih bleščic in vrvice izdelajo prekrasne, predvsem pa edinstvene okraske. Nastali so prisrčni božički, smrekice in snežinke iz vejic ter sneženi storžki. Otroci namreč zelo dobro vedo, da ima stari, dobri mož s sivo kučmo in belo brado rad lepo okrašeno novoletno smrečico. Vendar to še ni bilo vse. Izdelali so tudi lepe voščilnice za vse krajane Belih Vod. Za domov pa si je vsak izdelal še jelenčka Rudolfa z rdečim noskom. Tudi posladkali so se z domačimi mafini, rogljički in slastnimi keksi. Otroci so zelo uživali in spet dokazali, da otroška domišljija nima meja. Mnogi med njimi pa so v mislih že šteli, kolikokrat bodo še šli spat, preden bodo srečali Dedka Mraza.

Končno je prišel ta, za naše male korenjake, težko pričakovani dan. V nedeljo, 18. decembra 2016, so se zbrali v dvorani OŠ. Napeto pričakovanje je bilo čutiti v zraku. Po malih glavicah so se podile velike skrbi : »Smo lepo okrasili jelko? Bo res prišel? Sem bil dovolj priden?«  Da bi otroci lažje dočakali prihod Dedka Mraza, je gledališka skupina iz vrtca Šoštanj zanje pripravila prisrčno predstavo z naslovom Zvezdica Zaspanka. Nato pa so vsi v en glas začeli klicati Dedka Mraza. In res je prišel. Mali obrazki so kar žareli od sreče. Vse je lepo pozdravil in otroke povprašal, če so bili letos kaj pridni. Seveda je bil odgovor otrok pritrdilen, v kar dobri mož ni podvomil. Občudoval je prelepo novoletno drevesce in ročno izdelane okraske, ki so jih posebej zanj izdelali otroci na božični delavnici. Skupaj so zapeli pesem o Dedku Mrazu, nato pa jim je razdelil darila. Na koncu je otrokom naročil, naj bodo prihodnje leto še bolj pridni kot letos in da jih zagotovo obišče čez leto dni. Otroci so se za spomin še slikali z Dedkom Mrazom, nato pa je moral naprej. »Veliko je še pridnih otrok, ki komaj čakajo, da jih obiščem » je dejal in se podal v neznano. Otroci so se s svojimi starši počasi odpravili proti domu. Prvi z mislimi pri darilih, drugi pa hvaležni KS Bele Vode za njihovo prijaznost in pozornost.

Sledilo je srečanje starejših krajanov Belih Vod. KO Rdečega križa Bele Vode in KS Bele Vode vsako leto poskrbita, da ne ostanejo pozabljeni. Tudi letos so se zelo potrudili in pripravili sproščujoč kulturno – zabavni program, darila ter nekaj dobrega za pod zob. Nastopili so cerkveni pevci, ki jih je na harmoniki spremljal Rožle Javornik. Ob slastnem prigrizku in dobri kapljici so naši seniorji preživeli nekaj uric v prijetni družbi, pozabili na vsakodnevne skrbi ter odšli domov z lepimi spomini.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.