Jajčerija 2017 v Belih Vodah

Florjanovo je praznik pomladi,  Sv. Florjan pa nasprotnik ognja in zaveznik vode. Vsako leto ob istem času naši mladi in samski fantje v Belih Vodah obiščejo sokrajane na domu, jim zapojejo nekaj domačih pesmi in v zahvalo pa dobijo jajca, mnogokrat seveda tudi malico in kakšen dober kozarček. Vsa zbrana  jajca fantje nato prodajo, z denarjem, ki ga s tem zaslužijo pa priredijo srečanje –  jajčerijo,  za vse krajane Belih Vod.

Letošnja jajčerija je bila v nedeljo, 28.5.2017. Fantje so se zelo potrudili in pripravili prav prijetno in zabavno srečanje. Pomerili smo se lahko v dvigovanju lesene klade in ugotavljanju njene teže, streljanju z zračno puško in zabijanju žebljev.  Za vse zmagovalce od tretjega do prvega mesta so bile pripravljene praktične nagrade. Glavna nagrada za najboljšega strelca s puško je bila mlada ovčka. Fantje so poskrbeli  tudi za okusne čevapčiče na žaru in hladno pijačo.

Srečanja se je udeležilo zelo veliko krajanov in prav ponosni smo bili na naše mlade člane, da v današnjih modernih časih še najdejo čas in voljo za ohranjanje starih šeg in navad, ki  na žalost vedno bolj tonejo v pozabo.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.