PUSTNO – VALENTINOVA DELAVNICA

Pust je čas, ko lahko pozabimo na vsakodnevno rutino in se sprostimo, maskiramo in se udeležimo pustnih sprevodov. Letos se nam takoj po pustu pridruži še Valentinovo, praznik svetega Valentina se praznuje 14. februarja in je tradicionalni dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen. Vendar dandanes valentinovo ni le praznik zaljubljencev, ampak tudi prijateljev in vseh, ki se imamo radi.
Zato so se otroci v petek 9.2.2018 ob 17. uri zbrali in ustvarjali pod mentorstvom Julije, Petre in Polone v valentinovem duhu in si ustvarili svečnik okrašen s srčki, zase in za svojo družino, ki ga bodo lahko uporabili ob valentinovem kosilu ali večerji.
Delavnica se je nadaljevala z izdelavo pustne maske. Tokrat so si izdelali skupinsko masko. Najprej je bilo potrebno zakriti obraz, nato smo izdelali, trak s perjem za na glavo. Iz »belih žaklov« za pšenico oziroma koruzo smo izdelali obleko, dodali pas iz jute in si okrasili ramena s pisanimi trakovi. Naenkrat je dvorano v Belih Vodah napolnilo 21 indijancev in indijank, ki so se sladkali s sladkimi miškami in flancati.
Otroci so nadaljevali z izdelavo valentinove dekoracije za okrasitev dvorane, ki jo je bilo potrebno pripraviti za občni zbor društva. Tako so nastale pisane verige srčkov, ki smo jih nato obesili po dvorani.
Pustno – valentinovo ustvarjanje se je prehitro končalo, saj so nam na vrata potrkali že starši…

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.