SANKANJE S SVETEGA KRIŽA

Kje se bomo sankali, če ne v Belih Vodah! Že ime kraja nam pove, da so Bele Vode zares bele. Prekrite so z debelo snežno odejo in vse okoli nas je belo. Lepo, čarobno, romantično, nagajivo, igrivo…
Sneg, sanke, zimske norčije in toplo okrepčilo so nas združili v nedeljo 18. 2. 2018 na Honecu v Belih Vodah. Letos so skrbniki proge uredili progo za vse, ki imajo radi ta zimski šport. 24 tekmovalcev se je peš s sankami povzpelo po hribu do Svetega Križa in se tudi varno spustilo po urejeni sankaški progi.
Progo je prvi preizkusil predsednik krajevne skupnosti Bele Vode Peter Požgane in tako preveril njeno varnost za vse svoje krajane in vse ostale tekmovalce. Vse tekmovalce je na cilju spremljala in spodbujala množica navijačev.
Tekmovalo je 24 tekmovalcev, od tega 15 moških, 6 otrok in 3-je ženski pari. Svoje nove sanke za prvo mesto si je prislužil Rok Ostervuh, takoj za njim je bil Janez Navodnik in tretji Jan Ostervuh. V otroški kategoriji je zmagal Kristjan Mazej, sledila sta Mojca Mazej in Jože Klavž. Ženske so sankale v paru in tako sta bili Tajda in Klavdija najhitrejši, nato sta previdno prispeli do cilja Romana in Julija, njima pa sta sledili Anja in Irena.
Za toplo ognjišče je poskrbel Grega Petkovnik. Postavil je pravi naravni grelec – leseno peč. Pokonci postavljeno deblo, v katerem je iz notranjosti počasi gorel prijeten ogenj. Za konec tekmovanja pa je zagorel še pravi Vulkan, ki je tudi izdelek našega Gregorja. Prijetno druženje se je nadaljevalo s toplim okrepčilom, za katerega je poskrbelo Društvo Vulkan.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.