Čistilna akcija

Odpadki so v današnjem času zelo velik in resen problem. Neodgovorni posamezniki s svojim neprimernim in ilegalnim odlaganjem le-teh še vedno smetijo in zastrupljajo našo lepo naravo.  Žal trenutno druge rešitve kot, da jo vsako leto ponovno očistimo, ni .

Tudi naša občina Šoštanj je v soboto, 21.4.2018, organizirala čistilno akcijo. Odziv je bil zadovoljiv, saj se je akcije udeležilo precej krajanov Belih Vod in članov društva Vulkan Bele Vode.  Zbirno mesto je bilo ob 8.00 uri pri bivši OŠ Bele Vode.  Nadeli  smo si rokavice, se oborožili z velikimi vrečami za smeti in se podali vsak na svoj teren. Smeti so se kar hitro nabirale. Zbiranje je bilo težavno, saj so Bele Vode precej veliko in strmo območje. Velikokrat se je bilo treba s ceste po strmih bregovih spustiti do potokov in ponovno splezati nazaj, saj se je ravno tam našlo največ smeti. Po številu odvrženih plastenk in ostale krame ob glavni cesti sklepamo, da metanje smeti iz avta nekaterim pomeni svojevrstno sprostitev. Smeti se je nabralo za 1 kontejner. Manj kot pred leti, a še vedno preveč.Ob 12. uri se je čistilna akcija zaključila z okusno malico, ki je bila po opravljenem delu prav dobrodošla.

Čistilne akcije, ki jih po številnih krajih organizirajo ob dnevu Zemlje, so pomembne. Ne le zaradi smeti, ki jih poberemo v naravi.  Pomembno je predvsem sporočilo, ki ga nosijo: » Varujmo naše okolje, ne samo za nas, ampak za vse rodove, ki pridejo za nami. Smeti ne sodijo v naravo !«

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.