BREZPLAČNA DELAVNICA na temo »PRVA POMOČ DOMA«.

Poznavanje nudenja prve pomoči je v vsakdanjem življenju izredno pomembno, saj le tako lahko na kraju dogodka izvedemo nekatere pomembne ukrepe še pred prihodom nujne medicinske pomoči in sočloveku s tem morda rešimo celo življenje. Okoliščine nenadnih nesrečnih dogodkov, posebno takih, kjer je ogroženo človekovo zdravje ali življenje, sprožajo stres in strah, ki pa sta zaradi neznanja lahko še večja. Pomislite na to, da bi bila ponesrečena oseba vaš otrok, partner, starš, prijatelj, sodelavec, vi pa ne bi znali pristopiti in pomagati. Zgolj nekaj pravilno nudenih osnovnih ukrepov lahko človeku reši življenje. Rešitev je v izobraževanju in v praktičnem delu.
Zato je v torek 17.4.2018 ob 18. uri je KO RK Bele Vode in Društvo Vulkan Bele Vode v dvorani OŠ Bele Vode organiziralo delavnico z naslovom » PRVA POMOČ NA DOMU«, ki jo je vodila Fanika Krbavac.
Vsi, ki smo se zbrali na delavnici, smo se lahko na praktičnih primerih, ki nam jih je gospa Fanika predstavila s pomočjo slike in besede ter pripomočkov prve pomoči veliko naučili in izvedeli veliko novega. Vsi skupaj smo se naučili, da je prva reakcija ob poškodovancu najbolj pomembna. Ostati miren in pomagati, ker narobe ne moreš narediti nič. Vsaka pomoč pomaga in klic na številko 112. Čas, ki smo ga imeli na voljo je enostavno prehitro minil, zato bo takšne delavnice potrebno organizirati večkrat, da bomo lahko k poškodovancu pristopili čimbolj suvereno.

Prva pomoč na domu
7 fotografij
Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.