Otvoritev naše prenovljene ceste v Belih Vodah

V petek, 7.9.2018, je ob 16. uri potekala slovesnost ob pomembnem dogodku v Belih Vodah. Končana je prenova naše glavne ceste od Grebenška do Počivalnika in od Savineka do Luka. Cesta skozi Bele Vode, ki je bila asfaltirana pred tremi desetletji in pol, je bila deležna temeljite prenove. Dolgoletna želja krajanov, da se cesto uredi v smeri modernizacije in zagotavljanja večje varnosti, je končno uresničena. Projekt obnove je obsegal precej več, kot le nov asfalt. Ureditev odvodnjavanja cestišča, utrditev cestišča, delno razširitev cestišča, sanacijo plazovitih predelov in še mnogo več bi lahko našteli.

Na slavnostnem dogodku, ki se je odvijal na domačiji Savinek, so našo novo pridobitev pozdravili številni krajani Belih Vod in drugi povabljeni gostje. Vse zbrane je na začetku pozdravila gospa Milojka B. Komprej, ki je program tudi povezovala. Nato je vse navzoče pozdravil predsednik KS Bele Vode, Peter Požgane, ki je poudaril, da je to velika in življensko pomembna pridobitev za našo KS. Ravno tako je vse prisotne pozdravil in nagovoril župan občine Šoštanj, Darko Menih. Sledila je kulturna točka, ki jo je pripravilo Društvo Vulkan. Otroški pevski zborček je vodila in na kitari spremljala Irena Mazej. Zapeli so pesem Nine Pušlar – »To mi je všeč«. Po glasbeni točki, je vsem uporabnikom srečno vožnjo, ob blagoslovu ceste, zaželel tudi dekan Jože Pribožič. Sledila je uradna otvoritev ceste. S simboličnim prerezom traku, ki so ga držali otroci, so g. župan, Darko Menih, podžupan Viki Drev, predstavnik podjetja Andrejc, d.o.o. gospod Mirko Andrejc in predsednik KS Bele Vode, gospod Peter Požgane, cesto tudi uradno odprli. Maša Goličnik nam je zaigrala prelepo melodijo na violini. Ob tako pomembni novi pridobitvi se je seveda spodobilo nazdraviti s šampanjcem. Pogostitev, ki je sledila uradnemu delu, se je zaradi slabega vremena preselila v gostilno Savinek. Vida Mazej je pripravila okusne obložene kruhke, sadni zavitek, grozdje in rogljičke. Vse skupaj pa smo poplaknili z vinom, pivom in drenovim sokom. Franci in Jože Klavž pa sta raztegnila harmoniko in zaigrala nekaj veselih pesmi.

Imamo novo cesto in zelo smo veseli, da je tako. Pomembna je za našo varnost in varnost naših otrok. Pomembna je za krajane, ki so zaposleni v dolini ali doma. Pomembna je za razcvet turizma in gospodarstva v našem kraju.

Na koncu bi se želeli zahvaliti vsem, ki so sodelovali in omogočili ta, za nas, izredno pomemben projekt. Seveda gre zahvala tudi vsem krajanom in krajankam za potrpežljivost ob obnovi. Cesta je nova in lepa. Naša naloga pa je, da se držimo varnega, previdnega in kulturnega obnašanja v prometu.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.