Otvoritev razstave likovnih del Romane Rezoničnik

V nedeljo, 30.9.2018, je Društvo Vulkan Bele Vode povabilo na otvoritev razstave likovnih del domače umetnice Romane Rezoničnik.

V prostorih OŠ Bele Vode se je zbralo zelo veliko ljubiteljev umetnosti, od najmlajših do najstarejših.

Predsednica Društva Vulkan, Marjeta Mazej, je pozdravila vse navzoče in povedala nekaj besed o današnji razstavi. Povabila je Nino Rezoničnik, da pove nekaj besed o svoji sestri Romani Rezoničnik in njenem ustvarjanju. Otvoritev razstave so še dodatno obogatile glasbene točke. Maša Goličnik nam je na violini zaigrala prelepo melodijo »Cvetje v jeseni«. Otroški pevski zborček, pod vodstvom Irene Mazej na kitari, je zapel pesem »Oj, lepo je res na deželi«. Franci in Jožek Klavž pa sta ob koncu uradnega dela zaigrala kar nekaj domačih pesmi na harmoniki. Župan občine Šoštanj, Darko Menih, je pohvalil Romano Rezoničnik in delovanje Društva Vulkan ter otvoril razstavo. Povedal je, da je današnja slovesnost hkrati tudi v počastitev praznika naše občine Šoštanj, ki praznuje ravno 30. septembra. Po končanem uradnem delu smo si obiskovalci lahko vzeli čas za podroben ogled razstavljenih slik, ki so resnično čudovite. Občudovali smo lahko različne motive iz narave, konje, Sv. Križ in še bi lahko naštevali.  Za okrepčilo je Društvo Vulkan pripravilo obložene kruhke, slaščice in osvežilno pijačo. Preživeli smo lepo, kulturno obarvano in zabavno nedeljsko dopoldne. Takšni dogodki v Belih Vodah so duhovna obogatitev in priložnost za rast ter druženje na kulturnem področju.

Razstavo si je možno ogledati še do 10. oktobra 2018. V nedeljo, 7.10.2018, od 11. do 15. ure, ostale dni pa po predhodnem dogovoru.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.