Obisk Dedka Mraza, otroška božična delavnica, novoletno srečanje starejših

December je čas veselja, druženja s prijatelji, z družino. Je magičen čas lučk in okraskov, dobre hrane ter razvajanja, takšnega ali drugačnega. Predvsem naši najmlajši komaj čakajo ta veseli zimski mesec, saj jih obiščejo kar trije dobrotniki. Tokrat je v Bele Vode prišel Dedek Mraz. Da bi res vedel, da so bili zelo pridni, so se naši otroci še posebej potrudili. Na kreativni božični delavnici, ki jo je v petek, 14.12.2018, organiziralo Društvo Vulkan v sodelovanju s KS Bele Vode in KO RK Bele Vode, so izdelovali voščilnice in okraske za novoletno jelko. Iz papirnatih prtičkov in bombonov so izdelovali prisrčne okraske za novoletno jelko. Tudi letos pa bomo krajani prejeli v nabralnike novoletne voščilnice, ki so jih posebej za nas izdelali naši otroci. Otroci so pri ustvarjanju uživali in spet dokazali, da otroška domišljija nima meja. V mislih pa so že šteli, kolikokrat bodo še šli spat, preden bo prišel  Dedek Mraz.

V nedeljo, 16. decembra 2018, so se otroci zbrali v dvorani OŠ. Po malih glavicah so se podile razne misli : »Sem bil dovolj priden? »Kaj mi bo prinesel letos ?«…  Da bi otroci lažje dočakali prihod Dedka Mraza, je gledališka skupina iz Škal zanje pripravila prisrčno predstavo o podgani, ki išče moža. Po predstavi pa je napočil čas, ki so ga otroci nestrpno pričakovali.

 

 

Dedek Mraz je končno prišel. Mali srčki so vztrepetali od navdušenja, pomešanega s kančkom strahu. Vstopil je, jih nagovoril s svojim prijaznim glasom in malo povprašal o tem, ali so bili res pridni. Pohvalil je  novoletno drevesce in ročno izdelane okraske, ki so jih otroci izdelali na božični delavnici. Skupaj so zapeli pesem o Dedku Mrazu, nato pa jim je razdelil darila. Na koncu je otrokom naročil, naj bodo prihodnje leto še bolj pridni. Čas je prehitro minil in kmalu je moral naprej. Obljubil pa je, da se drugo leto zagotovo vrne. Otroci so se s svojimi starši odpravili proti domu. Prvi z mislimi pri darilih, drugi pa hvaležni KS Bele Vode za njihovo prijaznost in pozornost.

Ko se je otroški vrišč polegel, je sledilo novoletno srečanje starejših krajanov Belih Vod. KO Rdečega križa Bele Vode in KS Bele Vode vsako leto ob tem času poskrbita, da ne ostanejo pozabljeni.

Tudi letos so se zelo potrudili za naše najstarejše. Pripravili so kratek sproščujoč kulturno – zabavni program, darila ter nekaj dobrega za pod zob. Cerkveni pevci so zapeli ob zvokih harmonike, na kateri jih je spremljal Rožle Javornik. Ob okusnem prigrizku in dobri kapljici so naši seniorji preživeli par uric v prijetni družbi, pozabili na vsakodnevne skrbi ter odšli domov z lepimi spomini.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.