Sv. Miklavž je obiskal otroke v Belih Vodah

V Društvu Vulkan smo tudi letos poskrbeli, da je Sv. Miklavž na domu obiskal otroke, ki so se med letom pridno učili in pomagali staršem. V sredo, 5.12.2018, je Sveti Miklavž, prvi od treh decembrskih dobrotnikov, napolnil svoj koš z darili in se s svojimi spremljevalci odpravil po Belih Vodah.

Otroci so se potrudili in mu napisali pisma želja. Miklavž je vsa pisma skrbno prebral. Z veseljem je ugotovil, da so bili otroci skozi vse leto zelo pridni in se odločil, da darila dobijo vsi. Prinesel jim je sadje, sladkarije, igrače in ostala lepa darila.

A pred tem so morali pokazati, da znajo moliti. Miklavža sta spremljala tudi dva kosmata in strašna parkeljna. Z verigami in vilami sta nagnala kar nekaj strahu v kosti naših najmlajših. Še dobro, da je bil poleg mili angelček, ki je otroke malo pomiril in jim pokazal, da se nimajo česa bati. Ko se je Miklavž poslovil, je otrokom naročil naj bodo pridni še naprej, saj jih on, angelček in parkeljna spremljajo vse leto. Letos je Miklavž obiskal 19 otrok v Belih Vodah. Vsi po vrsti so mu v slovo glasno obljubljali, da bodo naslednje leto še bolj pridni.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.