Pohod na Sv. Križ ob noči čarovnic

V soboto 30.11.2021 je Društvo Vulkan Bele Vode priredilo pohod z lučkami za otroke. Ob 17.30 uri smo se zbrali na Honecu pod Svetim Križem. Zbralo se je 13 otrok, ki je nestrpno čakalo, da se povzpnejo po strmini do cerkve Sv. Križa. Da pot ni bila pretežka, je Društvo Vulkan poskrbelo za strašne napitke, ki so jih otroci pospravili v svoje nahrbtnike. Pot do cilja nam je še osvetljeval mrak, čarobnost jeseni nam je pričaralo jesensko listje, ki se je obarvalo v jesenske odtenke rdeče, oranžne in rumene barve.





Ko smo se povzpeli še po zadnjih stopnicah, do cerkve Sv. Križa, otrokom nikakor ni zmanjkalo energije, zato jih je iskal in podil Črni mož okoli cerkve. Po zmagi Tanje in Matica, ki ju Črni mož ni ujel, nas je poklicala Čarovnica Mica v svojo kuhinjo. Na mizi v njeni kuhinji so nas pričakale Micine sladke dobrote. Pisani kukiji z bonbončki so se nam kar stopili v ustih. Veliko navdušenja je bilo nad rdeče krvavo in karamelno pokovko, seveda ni manjkalo slastnih čokoladnih penic, sladkih pisanih gumijastih bonbonov, sladkih buč, duhcev, groznih zobov in še in še dobrot….ki smo jih z veseljem poizkusili! Med preizkušanjem dobrot smo si še pripovedovali strašne šale in se nasmejali do neba. Zraven smo z igro »Leti, leti,…« razgibali še svoje prste in možgančke. Kaj pa zares leti danes? Mogoče metla…? Buča…? Ali čarovnica…? Ali pa preprosto samo pikapolonica?

Po napolnjenih trebuščkih in ob mizi polni smeha, smo se v trdi temi z lučkami v rokah odpravili nazaj proti Honecu. Punce so med potjo še zapele kakšno pesem, da so pregnale čarovnice, fantje pa so hiteli po vzpetini navzdol, da jih ni ujel kakšen duhec. Na Honecu nas niso pričakale strašne reči ali okrogle buče. Vse te luči so bili naši skrbni starši, ki so čakali da nas varno odpeljejo domov.

Z bonbončki v žepih in nasmejanih oči smo se odpravili domov.

Delavnico sta vodili Julija Goličnik in Marjeta Mazej.

Julija Goličnik

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.