Spomladanska delovna akcija v Belih Vodah

Sneg v Belih Vodah je že skoraj skopnel. Prihaja pomlad, čas prebujanja narave iz zimskega spanja. V tem času travniki ozelenijo in se odenejo v čudovito obleko pisanih barv. Rumene trobentice že bogato krasijo trate, zvončki prav tako.  Kot vsako leto, pa je zima v Belih Vodah tudi tokrat pustila posledice.

Zato je Svet KS Bele Vode v soboto, 12.3.2022 ob 8. uri zjutraj, organiziral spomladansko čistilno delovno akcijo in poprosil Društvo Vulkan in člane OZVVS, da pridejo na pomoč. Odziv je bil pričakovano zelo velik, saj pri nas v Belih vodah radi stopimo skupaj, ko je potrebno.

Čistili smo in pospravljali, da se je kar kadilo. Zelenica pri OŠ BV, okolica cerkve, ekološkega otoka, travniki ob cesti, …vse je bilo potrebno pograbiti in pomesti. S pomočjo orodja, ki smo ga prinesli seboj, smo odstranili odvečno grmičevje in polomljeno drevje. Okolico cerkve in ekološkega otoka smo pometli in izpihali pesek, ki je ostal od zimske idile pri nas.  Okolica šole in cerkve je sedaj lepo urejena in pripravljena za druženja in prireditve, ki jih po dolgi koronski prekinitvi vsi že komaj čakamo.

Akcija se je zaključila malo pred 12. uro v šoli Bele Vode, kjer je Svet KS BV poskrbel za sendviče in pijačo za vse pridne pomagače.

Hvala vsem sodelujočim.

Društvo Vulkan

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.