IMATE KAJ ZA PUSTA HRUSTA?

Se je slišalo od vrat do vrat po Belih Vodah na pustno soboto, 26.2.2022.

20 pustnih maškar, vseh starosti in polnih norosti, se je zbralo pri Počivalniku ob 10.00 uri.

Po razdelitvi peharja bonbonov in pustnih flancatov smo se odpravili od vrat do vrat proti šoli v Belih Vodah. Ker je bil lep sončen dan, smo potrkali na vsa vrata, ki so bila ob poti in v en glas zavpili: »IMATE KAJ ZA PUSTA HRUSTA?« Nato se je oglasila še Čarovnica Mica in dejala : » ODGANJAMO ZIMO, PRINAŠAMO POMLAD!«

Lastnikom hiš, ki so nam odprli vrata, smo pričarali širok nasmeh na usta, ko so videli naše nasmejane pustne obraze. Vsi so bili zelo prijazni in nam v zahvalo za obisk podarili polne sklede bonbonov, lizik in krofov. Pogostili so nas tudi s sokom in nam, v upanju, da se vidimo naslednje leto, podarili tudi nekaj cekinov za na pot.

Dan je bil res krasen, zato je bilo naše druženje prekratko. Zaključili smo ga v OŠ Bele Vode. Tam je Društvo Vulkan pripravilo pogostitev za vse lačne in žejne pustne maškare.

Zabavo smo popestrili z igro »John Marion«, v kateri je zmagala navihana Mucka. Ob 12.30 smo se poslovili in si obljubili, da se naslednje leto zopet zberemo in odženemo mrzlo zimo iz Belih Vod ter prikličemo zvončke, norice, trobentice, marjetice,….

Kaj pravite, nam je uspelo odgnati zimo? Ste že našli pomladne cvetlice?

8
Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.