April v Belih Vodah je bil zelo aktiven

Za mesec april 2022 smo imeli v Društvu Vulkan polno načrtov in uspelo nam je opraviti skoraj vse. V sredo, 20.4.2022 smo se člani zbrali na igrišču, kje smo barvali opaž za novo streho na baraki. Načrtovali smo tudi prekrivanje strehe v naslednjih dnevih, a nam je načrte pokvarilo vreme. Delovno akcijo bomo organizirali takoj po prvomajskih počitnicah, saj se bliža sezona piknikov in druženja na našem igrišču.

V soboto, 23.4.2022 smo se udeležili čistilne akcije, ki jo vsako leto organizira občina Šoštanj skupaj s KS Bele Vode. Kot vsako leto, smo tudi tokrat nabrali kar nekaj smeti.

V ponedeljek, 25.4.2022, pa smo se člani Društva Vulkan zbrali pri cerkvi z namenom, da postavimo letošnji mlaj. Naši fantje so smreko podrli in jo ogulili ter pripeljali na parkirišče. Letos nam je smreko ponovno daroval Aleš Rezoničnik in se mu na tem mestu prav lepo zahvaljujemo, kot tudi vsem ostalim sodelujočim. Priprava mlajev je potekala dokaj hitro, saj je ekipa za pripravo in postavitev mlajev že lepo utečena. Spletli smo lep venec iz smrekovih vej, ga obesili pod krošnjo, na vrh pa obesili zastavo. Sledila je glavna atrakcija dneva. Postavitev mlaja. Pri tem nam je letos pomagal Domen Mazej in mlaj je bil hitro postavljen v pripravljeno luknjo. Nekaj časa smo ga opazovali, občudovali, ga slikali, potem pa smo se lotili pospravljanja. Ko je bilo vse končano in pospravljeno, je sledila obvezna »veselica«, saj je bilo potrebno nazdraviti na srečno in uspešno akcijo. Pa tudi na to, da po dveh letih mlaj ponovno ponosno stoji in krasi našo vas ter prijazno pozdravlja krajane in obiskovalce.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.