ČISTILNA AKCIJA V BELIH VODAH

V soboto, 22.4.2023, na dan Zemlje, smo v šoštanjskih krajevnih skupnostih uspešno izpeljali čistilno akcijo. Občani smo aktivno pristopili k akciji in spet dokazali, da sta solidarnost in sodelovanje ključni za povezovanje občanov, predvsem pa, da je čisto okolje ena od prioritet v občini Šoštanj.

V Belih Vodah je v čistilni akciji sodelovalo veliko naših krajanov.  S tem smo izrazili, da nam ni vseeno v kakšnem okolju živimo. Ob 9. uri smo se zbrali pri šoli v Belih Vodah. Razdelili smo si vrečke za smeti in rokavice, ter se razdelili v skupine in se podali na teren. Do 12. ure se je nabralo za cel zabojnik smeti. Opažamo, da je smeti sicer največ ob cestah, saj jih ljudje večinoma mečejo iz avtomobilov, pa vendar lahko rečemo,da  je iz leta v leto manj  odpadkov. Ob 12.uri smo se spet sestali pri šoli. KS Bele Vode je za nas pripravila okusne sendviče in pijačo. Malo smo še posedeli in uživali v lepem vremenu, nato pa smo se odpravili vsak po svojih opravkih.

Glede na količino smeti, ki smo jih zbrali in velikega odziva krajanov lahko rečemo, da smo izpeljali eno bolj uspešnih akcijo do sedaj.

Znana ameriška pisateljica LOUISE L. HAY (1926 – 2017)  je rada poudarjala:

»Zemlja ne potrebuje človeštva za preživetje. Materi Zemlji je šlo dobro, preden smo prišli na ta planet. Ljubimo jo, sicer jo bomo izgubili! »

KAHLIL GIBRAN (1883 – 1931), libanonski pisatelj, umetnik in pesnik je dejal:

»Zemlja je kot lepa nevesta, ki za okras ne potrebuje draguljev, ki jih je obdelal človek, temveč je zadovoljna z zelenenjem svojih travnikov, zlatim peskom svojih morskih obal in dragocenimi kamninami svojih planin.«

Barbara Peternel

NAŠ MALI SONČEK ALEKSEJ – NAJMLAJŠI UDELEŽENEC ČISTILNE AKCIJE
Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.