PREDAVANJE »ZDRAVO STARANJE – ZNAMO POSKRBETI ZASE?« v Belih Vodah


PREDAVANJE »ZDRAVO STARANJE – ZNAMO POSKRBETI ZASE?«
V Belih Vodah

V življenju se vse prevečkrat obremenjujemo z drugimi ljudmi in stvarmi in se mnogo premalo osredotočamo nase, na svoje potrebe, želje, hrepenenja in cilje. Mnogokrat dajemo prednost manj pomembnim stvarem, namesto, da bi se osredotočili na tisto, kar zares šteje. Obenem pa nas je strah izraziti in pokazati to, kar zares čutimo.
V četrtek, 13.4.2023, nas je na pobudo RK Bele Vode in Društva Vulkan obiskala mag. Cvetka Hribar, karizmatična in prijazna gospa iz Velenja. Prijazno se nam je predstavila in nam povedala svojo lepo življenjsko zgodbo. Nato pa nam je, preko slik, rekov znanih oseb, zelo zanimivih in lepih zgodbic, igric ter svojih bogatih izkušenj, povedala toliko lepega in zanimivega, da smo na koncu predavanja kar obsedeli in še nekaj časa razmišljali o vsem povedanem.
Ni vse, kar imamo, samoumevno. Včasih ljudi ali stvari, ki jih imamo okoli sebe, ne cenimo dovolj. Morda smo včasih premalo hvaležni za drobne stvari, ki so v resnici veliko več kot to. Koliko nam nekaj zares pomeni najlažje vidimo tako, da si skušamo predstavljati, kako bi bilo, če bi to izgubili. Naj bodo to prijatelji, partner, otroci, služba, topel dom, zdravje, ljubezen, hišni ljubljenček,..
Vse okoli nas je eno veliko darilo, čeprav morda v tem trenutku ne mislimo tako. Bodimo hvaležni za ljubezen, ki jo prejemamo, za sončno jutro, za čudeže narave, za iskrene nasmehe, za tople objeme… Bodimo hvaležni za to življenje.

Društvo Vulkan
Barbara Peternel

+5

Edit All

Dodaj fotografije/videe

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.