SMEH POZITIVNA ENERGIJA – ŽIVLJENJE

Predavanje : SMEH, POZITIVNA ENERGIJA – ŽIVLJENJE

V času naših starih staršev so se ljudje več družili, smejali in se pogovarjali. Pa so bili časi težki, bolj kot so sedaj. Zakaj se ne smejimo več? Ker smo v stresu? Smo v »gužvi«? Nimamo časa? Kdaj smo se nazadnje nasmejali do solz?

O pozitivnih učinkih smeha na naše zdravje in duševno počutje nam je v torek, 21.5.2024 predavala gospa Branka Drk, prijazna in simpatična gospa iz Velenja. Predavanje z naslovom »Smeh, pozitivna energija – življenje« sta za nas organizirala KO RK Bele Vode in Društvo Vulkan.

Predavanje je bilo doživeto, polno resnice in humorja. S svojo sproščenostjo in karizmo je pritegnila pozornost udeležencev. Teorijo je prenesla v življenjske primere, s katerimi se je lahko poistovetil prav vsak izmed nas. Na simpatičen način nam je podala življenjske resnice in nas spomnila na sicer že znana dejstva, ki pa jih vse prevečkrat pozabimo.

Smeh prinaša številne pozitivne zdravstvene učinke na naše telo: uravnava krvni tlak, krepi mišice, izboljšuje prekrvavitev, zavira bolečino – poveča število endorfinov, blaži bolezni dihal, odpravlja stres, z nasmeškom na ustih smo videti lepše, izboljša se spanec, daje obrazu sijaj in ga pomladi (brezplačno), je aerobna vaja, spodbuja in krepi naš imunski sistem in še bi lahko naštevali.

Povprečen otrok se nasmehne ali nasmeji približno 300 – 400 krat na dan, povprečna odrasla oseba pa le 15 krat !!!

Odkrijmo igrivega, šaljivega otroka v sebi in se nasmejmo na ves glas.

SMEH JE POL ZDRAVJA!

Za konec pa še en vic :

ŽENIN GLAS V KUHINJI: »KAJ BOŠ, SRČEK? ŠUNKICO? PIŠČANČKA? PURANČKA?«

MOŽ S KAVČA: »PIŠČANČEK BO ČISTO V REDU …«

ŽENA: »V HLADILNIKU SO JAJCA, PA SI JIH SPECI. JAZ SE Z MAČKOM POGOVARJAM.«

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.