10. redni občni zbor Društva VULKAN Bele Vode

V soboto, 27.2.2016, smo se člani Društva Vulkan Bele Vode zbrali v bivši OŠ na 10. rednem občnem zboru društva, ki je potekal v prijetnem vzdušju in druženju. Udeležilo se ga je preko 60 članov.

Občni zbor je odprla predsednica društva Marjeta Mazej, ki je pozdravila in nagovorila zbrane udeležence. Povedala je, da bilo leto 2015 posebno leto, predvsem zato, ker je društvo Vulkan praznovalo svoj 10. rojstni dan.
Podala je poročilo o delu v letu 2015 in ga označila za več več kot uspešnega. Izpeljali smo namreč vse, kar smo si zadali in še več.
Posebej je poudarila, kako ponosni smo lahko na to, da nam je občina Šoštanj podelila letošnjo plaketo za 10 let uspešnega delovanja, saj je to še en dokaz več, da je naše društvo resnično zelo aktivno in prepoznavno.

Sledilo je finančno poročilo in plan dela za leto 2016, ki pa naj bi bil le osnovno vodilo za delo v letošnjem letu, saj se bomo potrudili našo dejavnost še razširiti in nadgraditi.

V nadaljevanju uradnega dela so se člani društva prostovoljno javili za nedeljska dežurstva na našem igrišču in podali nekaj zanimivih predlogov za naš spomladanski planinski izlet.

Tajnik društva, Stani Podvratnik, pa nam je za konec uradnega dela v razmislek povedal, kako pomembno je timsko delo za obstoj in uspešno delovanje našega društva. Poudaril je, da naš uspeh ni samoumeven, ampak je rezultat pridnega dela skozi celo leto. Da pa bi tako tudi ostalo, se moramo zavedati, da kot člani društva prav vsi nosimo odgovornost zanj.

Neuradni del občnega zbora je potekal, kot se za take stvari spodobi – ob slastni večerji, ki nam jo je postregla Vida Mazej, kapljici rujnega, sladkih dobrotah naših članic in prijetnem klepetu. Ansambel Pika poka pa nas je s svojimi šalami nasmejal do solz in do jutranjih ur skrbel, da je bilo plesišče ves čas polno.

Dokazali smo, da se s pridnim delom lahko doseže vsak, še tako visoko začrtan cilj in odločeni smo nadaljevati v tem duhu. Vsi skupaj smo si obljubili tudi letošnje leto pokazati kar največ in ob takšni vnemi bomo brez vsakega dvoma dosegli zastavljene cilje.

Ta vnos je bil objavljen v Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.