Čistilna akcija v Belih Vodah

22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje. Zemlja je naš skupni dom. Prihodnost sveta je odvisna od ravnanja vsakega posameznika. Pravi trenutek, da se vprašamo, če smo na ta dan kaj postorili za naš planet.

Da, v Belih Vodah smo se priključili zdaj že tradicionalni spomladanski čistilni akciji. Ob 8. uri se je zbrala pred šolo pisana druščina otrok, mladih in starejših. Razdelili smo si teren in se odpravili na delo. Po dolgem in počez smo prečesali naš čudoviti kraj. Ob žvrgolenju ptic in božanju sončnih žarkov je čas mineval tako hitro, da se še zavedali nismo, koliko kilometrov smo prehodili in na poti veselo polnili vrečke z odpadki. Na koncu smo ugotovili, da se je količina odpadkov bistveno zmanjšala.  Letos smo napolnili samo en keson. Ozaveščenost ljudi se tudi pri nas v hribih povečuje. Veselimo se vsakogar, ki pride v naš kraj in uživa ob naših naravnih in kulturnih znamenitostih. Jezni pa smo na tiste, ki pozabijo, da bi svoje odpadke odnesli s seboj v dolino ali jih odstranili na za to namenjenih mestih. Še bolj pa na tiste, ki jim kakšne plastenke ali pločevinke kar mimogrede padejo skozi okna avtomobilov in potem »krasijo« naša obrobja cest.Vsekakor pa smo zadovoljni, da je takšnih in drugačnih onesnaževalcev vsako leto manj.

Čistilno akcijo smo zaključili ob 12. uri. Krepka malica je bila dobrodošla. Naše druženje smo nadaljevali pred šolo. Prijeten klepet v družbi ljudi, ki se zavedajo, kako pomembno je skrbeti za svoj dom se je nadaljeval še kakšno urico. Lahko bi ga primerjali kar s češnjo na vrhu torte.

 

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode. Zaznamek za trajno povezavo.