PRAZNIČNI VIKEND V BELIH VODAH

December je čas, ko si vzamemo čas za naše najbližje, prijatelje, sosede, znance. Vikend v Belih Vodah je bi poln dogodkov, ki so zaznamovali prijetno druženje.
V petek 15.12.2017 je v bivši OŠ v Belih Vodah potekala Božična delavnica za otroke. Otroci so na delavnici ustvarjali voščilnice za vse krajane. Tokrat se je vse svetilo od otroške navihanosti, zlatih bleščic, zvezdic, in snežink. In tako kot vsako leto so se otroci potrudili in praznično okrasili še novoletno jelko iz naravnih materialov. Tudi letos so bili zelo kreativni in okrasili jelko s posebnimi pisanimi storži, lesenimi snežaki in svetlečimi smrečicami iz vinske trte in trakov. Nato so si otroci še izdelali zlatega angelčka, ki so si ga odnesli domov. No, če je prišel do doma, … ta angelček je bil poseben, ne samo da je bil zlat, bil je tudi sladek. Tudi tokrat so se otroci praznično posladkali s čokoladnimi muffini in domačim jabolčnim zavitkom. Delavnica se je zaključila v veselem vzdušju z družabno igro Jon-Marijon, nad katero so bili otroci navdušeni, saj je niso nehali igrat, tudi ko so na vrata potrkali že starši. Vseh 15 otrok z mentoricama Julijo in Petro so dvorano napolnili s pravim prazničnim vzdušjem.
To vzdušje okrašene praznične jelke, otroško pričakovanje, iskrice v očeh in veselo druženje se je preneslo na nedeljo 17.12.2017, ko se je dvorana ob 9. 30 uri zopet napolnila. Tokrat so otroci zaslišali v vasi da prihaja Dedek Mraz. Če je to res, jim je pomagala odkriti gledališka skupina društva vzgojiteljic iz Velenja. S pomočjo igre Didl, Didl, Daja Dedek Mraz prihaja so priklicali čisto pravega Dedka Mraza v vas. Otroci so Dedka Mraza pozdravili z nasmehom in razigranim srcem. Z veseljem so z njim zapeli in odgovorili na vsa njegova vprašanja. Ste bili letos kaj pridni? Kaj je najlepše darilo? Ker je Dedek Mraz dobil odgovore, ki jih je iskal, jim je s pomočjo KS Bele Vode razdelil darila v pisanih vrečkah in pisane bonbone, ki jih nikoli ne pozabi.
Druženje se je nadaljevalo z najstarejšimi krajani Belih Vod.
KO Rdeči križ Bele Vode in KS Bele Vode, sta pripravila praznično mizo polno dobrot in dobre kapljice. S krajani in nekaj pevci smo skupaj zapeli in zaplesali ob zvokih harmonike. Prste na harmoniki si je razmigal Rožle Javornik ostali pa smo si nabrusili pete. KS Bele Vode je starejšim krajanom razdelila darila, v katera sta bila zapakirana zdravje, sreča in smeh za prihajajoče leto 2018.

Ta vnos je bil objavljen v Bele vode, Društvo Vulkan. Zaznamek za trajno povezavo.